Su Deposu Ctp Kaplama

Su deposu ctp kaplama galvanize saç modüler depo sızdırmazlık önleme su tankı su kazanı ctp izolasyonu fayans beton su depo kaplama sistemleri ....


Su deposu ctp kaplama galvanize saç modüler depo sızdırmazlık 
Su depoları izolasyonu, yapıların diğer bölümlerindeki (teras, balkon, çatı v.b.) izolasyon uygulamalarından daha zor ve detaylıdır. Bunun sebebi, deponun içerisindeki suyun, taban ve duvarlara doğru büyük bir basınç oluşturmasıdır. Depo yüksekliği arttıkça suyun oluşturacağı basınçta artar. Su deposunun içinde yer alan tonlarca ağırlıktaki su, yapının zaman içinde oturması ya da küçük oranlı yeryüzü hareketlerine bağlı olarak oluşan kılcal çatlaklara nüfus ederek sızıntıya sebep olmaktadır.

Bu sızıntı sularının zararlarından bir tanesi, boşa giden suyun oluşturduğu maddi kayıptır. Diğeri ve en önemlisi ise, genelde bodrum katlarında ya da yapının hemen yanında bahçede imal edilen su deposundan sızan suların, bina temeline ulaşmasıdır. Temele sızan sular, yapıya statik açıdan büyük zarar vermektedir. Taşıyıcı sistem içinde yer alan donatılar (demirler) korozyona uğrayarak yapının güvenilirliği riske girmektedir.Su depolarının, bina ömrü boyunca su sızdırmadan görevine devam etmesi gerekmektedir. O halde su deposunda uygulanacak yalıtım sistemi, aşağıda belirtilen özelliklere sahip olmalıdır.


Yalıtım malzemesi, içme suyu ile temasa uygun olmalıdır. Depo içi hareket ve gerilmelerden etkilenmemeli, yüksek basınca uzun yıllar dayanabilmelidir.

Su depoları bina dışında yapılmış ise, oluşmuş çatlaklardan yüzey sularının (yağmur suyu, kanalizasyon ve diğer asidik sular) içme ve kullanma suyuna karışması kaçınılmazdır. Çevrede bulunan ağaç köklerinin depoya ulaşması suda fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirlenmeye neden olmaktadır. Metal veya galvaniz depolar uzun süreli su muhafazalarına dayanamamakta ek resimlerde görüldüğü üzere oksitlenerek paslanarak hoş olmayan neticeler doğurmaktadır. Ctp su tankı kaplaması yaparak size bu noktada yardımcı oluyoruz. Uzman ekibimiz ile artık kullanılamaz haldeki su tanklarınız, Ctp Polyester kaplama yapılarak tam fonksiyonlu olarak hayata kazanılmasını sağlamaktayız.


Depo'nun içerisindeki suyu kirleten en büyük etken, paslanma ve yorgunluk sonucu çürümelerdir. Çürümeye müdahale edilmemesi sonucu, bölgesel sorun hızla depo içerisinde yayılmaktadır. Ctp kaplama minumum düzeyde bakım gerektirmektedir. Uzun süreli performansına ek olarak yüksek düzeyde kimyasallara karşı direnme gücünün yanı sıra alternatif ( izolasyon ) sistemlerine göre Ctp kaplamanın çok avantajı vardır. Ctp Polyester kaplama yaptırarak Su tanklarınızla ilgili endişelerine etkin ve kalıcı çözüm sunmak için bize ulaşınız.


Binalarda suya karşı en hassas yüzeyler su depoları, temeller ve çatılardır. Uygulama detaylarında kullanılan yanlış malzeme zaman içinde, ilk uygulamadan çok daha zor ve pahalı olabilecek onarım ve yenileme gerektirmektedir. C.t.p. ( Cam Takviyeli ) Uygun ve gerekli katkı maddelerinin yardımıyla oluşturulan, uzun ömürlü, tüm hava koşullarına karşı dayanıklı, sağlam bir malzemedir.

.
 
 
 
 
 
 

Yorum Gönder

Numaranızı Bırakın Sizi Arayalım

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget